Fotod: snaiprid harjutasid talvistes tingimustes tegutsemist

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Balti riikide ja Eestis paikneva liitlaste lahingugrupi snaiprid harjutasid Ida-Virumaal enam kui nädal aega talvistes tingimustes tegutsemist.

«Hea snaiper peab olema võimeline ka kõige raskemates tingimustes oma ülesannet täitma, mistõttu on väga oluline oskus kohaneda ümbritseva maastiku ja tingimustega. Talvistes oludes tegutsemisel peab snaiper arvestama erinevate väliste mõjudega ja üsna piiratud vahenditega, mistõttu on sellised harjutused vajalikud,» ütles kaitseväe snaiprikooli ülem veebel Mihkel Paalo.

Eelmisel kolmapäeva alanud ja täna lõppenud välilaagris harjutasid Eesti ja liitlaste snaiprid Jõhvis ja Sirgala harjusalal põhilisi ellujäämisoskusi talvises keskkonnas, varjatud positsiooni rajamist, maskeerumist, aga näiteks ka tegevust jääauku kukkumisel. Kokku osales harjutusel ligi 30 Eesti ja liitlaste snaiprit.

Kaitseväe snaiprikool on 1. jalaväebrigaadi allüksus, mille põhiülesanne on lahingupataljonide koosseisu kuuluvate snaipriüksuste ja täpsuslaskurite väljaõpetamine. Samuti õpetatakse snaiprikoolis noori rühmaülemateks saavaid ohvitsere oma rühmas täpsuslaskureid või snaipriüksusi kasutama ning vanemallohvitsere snaiprirelvasid käitlema ja hooldama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles