Kohtunik Kunmani ametisolek peatati

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohtu kohtunik Leo Kunman
Harju maakohtu kohtunik Leo Kunman Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Kuriteokahtluse alla sattunud Harju maakohtu staažika kohtuniku Leo Kunmani kohtunikuvolitused peatati kuni tema suhtes kriminaalmenetluses tehtava lõpplahendi jõustumiseni.

Kohtunik Kunmani (60) menetluses olnud kohtuasjad on teistele kohtunikele ümber jaotatud, neist mitmeid on teised kohtunikud juba varem kohtunik Kunmani poolt määratud kuupäevadel ka menetlenud, ütles maakohtu pressiesindaja Kristina Ots ERRi uudisteportaalile.

Kohtunikku kahtlustatakse kindlustusjuhtumi kohta valeandmete esitamises, sest väidetavalt kasseeris tema avariilist maasturit remontinud poja firma kindlustusfirmalt rohkem raha, kui tegelikult remonditöid tegi.

President Toomas Hendrik Ilves andis nõusoleku Kunmanile süüdistusakti koostamiseks 14. aprillil ning vastavalt kriminaalmenetluse seadustikule tema kohtunikuvolitused peatati.

Kohtunik Leo Kunman on ERRi uudisteportaalile kinnitanud, et tema kahtlustamine kuriteos on alusetu ja põhjendamatu ning pahatahtlik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles