Omanike liit vaidlustas kohtus Tallinna toasooja hinnatõusu

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks soojusallikas on radiaator.
Üks soojusallikas on radiaator. Foto: Andres Teiss.

Eesti omanike keskliit on kohtus vaidlustanud nii Tallinna Kütte kui ka Eesti Gaasi hinnatõusud, sest peab gaasi- ja soojahinna kujunemist kodaniku jaoks läbipaistmatuks ja eeldab hindade langetamist enne tänavuse kütteperioodi lõppu.

«Kohtuasi Tallinna Kütte vastu on sees, kuid istungi aega pole veel määratud,» ütles Postimees.ee`le täna keskliidu peasekretär Taavi Madiberk.

Oktoobri alguses kergitas Tallinna Küte pealinlaste toasooja hinda 36,6 protsenti ning firma varustab soojusega ligi 276 000 tallinlast. Ettevõte põhjendas hinnatõusu Eesti Gaasilt ostetava gaasi ja Iru elektrijaamalt sisse ostetava soojuse hindade tõusust.

Madiberk lausus, et keskliit on kohtusse kaevanud ka Eesti Gaasi hinnatõusu ning selles vaidluses toimub kohtuistung selle aasta sees. «Meie peamine eesmärk on see, et puudub läbipaistvsus, puudub selge info, mis alusel on see hinnavalem koostatud, mis on selle komponendid,» lisas ta. «Eelkõige nõuame läbipaistvust ja meie hinnangul peaks läbi selle mõneti ka hind langema.»

Madiberk märkis, et praegu on gaasi hind maailmaturul langemas. Arvestades seda, et tegelikult Eesti Gaasil ei ole kohustust hinda langetada, siis näeme ohtu selles, et kuigi hinnad maailmaturul langevad, siis gaasi- ja soojahind enne kütteperioodi lõppu ei lange, lisas ta.

Madiberki sõnul tahab keskliit erakätes oleva Tallinna Kütte tõttu võtta luubi alla ka firma tegevuskulud. Ta lausus, et kui ei toimu õigeaegset hinnalangust, siis võib kevadel tekkida suur kommunaalvõlglaste seltskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles