Mulgi uisumaraton lükkus vihmasaju tõttu edasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uisumaraton. Pilt on illustreeriv.
Uisumaraton. Pilt on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema

Mulgi uisumaratoni korraldajad lükkasid pühapäevaks Viljandi järve jääle plaanitud ürituse sooja vihmasaju tõttu edasi.

Laupäeva õhtul olid korraldajad sunnitud jääolud ümber hindama, ja seda viimase 24 tunni jooksul sadanud sooja vihma pärast. Nimelt oli Viljandi järvel oleva 5 kilomeetri pikkusele uisurajale ööpäevaga tekkinud ohtlikul hulgal juhuslikke auke, teatasid korraldajad BNS-ile.

«Jää paksus jäi kogu raja ulatuses 13-15 sentimeetri vahemikku, kuid ohtlikuks osutusid ulatusliku veehulga äravoolamiseks tekkinud augud, mis kasvasid viimase ööpäevaga kohati 30 sentimeetri laiusteks. Uisupidu Viljandi järvel peab olema ohutu nii osavõtjatele kui ka pealtvaatajatele ning tänased olud kindlust meile ei andnud,» selgitas rajameister Mikk Mihkel Vaabel otsuse tagamaid.

«Täna näitab ilmateade järgmiseks nädalaks jääolusid soosivat külma ilma ja loodame, et järgmisel pühapäeval on olud soosivamad,» oli uisumaratoni peakorraldaja Kristjan Kivistik lootusrikas.

Nii loodetakse uisuüritus maha pidada esimesel võimalusel, kui jääolud seda lubavad. Toimumisaeg selgub järgmise nädala jooksul ning kõiki registreerunud osalejaid teavitatakse e-posti ning massimeedia vahendusel.

«Enam ei ole julgust otsust uue toimumisaja kohta kiirustades teha, kuna ilmaennustused ja olud jääl muutuvad minutite, mitte päevadega,» lisas Kivistik.

Uisumaratonile oli soodusregistreerumise ajal kirja pannud üle 280 uisuhuvilise. Võistlusel oli planeeritud 10- ja 30-kilomeetrine võistlusdistants, mis sõidetakse looduslikul Viljandi järve jääl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles