Jõelähtme vald tahab Maardu linnaga maid vahetada

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eero Vabamägi

Harjumaal asuv Jõelähtme vald teeb kõrvalasuvale Maardu linnale ettepaneku piiride muutmiseks ja selle kohaselt annab Jõelähtme Maardule umbes 262 hektarit ning Maardu Jõelähtmele üle 249 hektarit maad.

Jõelähtme ettepanekus nähakse ette Maardu linna laienemist ida suunal niinimetatud Pilpaküla arvelt ja Jõelähtme valla laienemist põhja suunal Vana-Narva maantee tööstuspiirkonna arvelt, teatas Jõelähtme vallavanem Andrus Umboja.

Täiendavalt teeb Jõelähtme ettepaneku piiride korrigeerimiseks väiksemas ulatuses veel Kallaveres Veeru tänava piirkonnas, Uuskülas Rebase tee piirkonnas, Liivamäel Maardu kahetasandilise liiklussõlme piirkonnas ja Maardu külas Aarde elurajooni piirkonnas.

Valla ettepaneku kohaselt antakse vastastikku üle ka neil territooriumidel asuv omavalitsustele kuuluv vallas- ja kinnisvara. Lisaks tavapärasele vallavarale, mis seisneb liiklusmärkides ja tänavamaades on Jõelähtme vald valmis Maardu linnale üle andma ka Pilpakülas asuvate Kasekese ja Pilpa 1–5 maatulundusmaa kinnistute omandiõiguse, mis kokku moodustavad 123,2 hektarit.

Umboja sõnul on Jõelähtme valla ja Maardu linna vahelise piiri muutmise teema olnud põhjendatult päevakorras juba mitu aastat. «Mitu piiriäärset ala on enam seotud linna, teised jälle valla elanike vajadustega ning seetõttu on mõistlik ka omavalitsuste vahelist piiri korrigeerida,» ütles Umboja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles