Savisaare raviarst: Edgar on haiglas ja jääb sinna pikaks ajaks (10)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgeva haigla juht Peep Põdder.
Jõgeva haigla juht Peep Põdder. Foto: Margus Ansu

Edgar Savisaare raviarst Peep Põdderi sõnul ei saa ta ilma Savisaare nõusolekuta tema tervise kohta kommentaare anda, kuid tema patsient ei saa praegu kohtuprotsessil osaleda.

«Edgar Savisaar on haiglas ja ta jääb sinna pikaks ajaks,» ütles Põdder Postimehele.

Edgar Savisaare kohtuprotsessi kohtunik Anne Rebane kutsus Peep Põdderi selle nädala teisipäevaks Harju maakohtu ette Savisaare tervisliku seisundi kohta tunnistusi andma. Kohtuistung on kinnine.

«Annan homme kohtu ees ütlusi, kuid tegemist on kinnise istungiga ning ma ei saa ka pärast istungit Savisaare tervise kohta täpsemaid kommentaare anda. Ainus, kes saab otsustada tema terviseandmete avaldamise üle, on Edgar Savisaar ise,» ütles Põdder.

Jõgeva haiglas ravil viibiv Edgar Savisaar andis eelmisel nädalal ajalehele Vooremaa avameelse intervjuu, milles ta rääkis oma tervisest. Savisaar rääkis, et haiglasse saabudes oli tema veresuhkru tase ohtlikult kõrge, samuti teeb talle pidevalt valu niiöelda fantoomjalg ning valu saab leevendada ainult valuvaigistitega.

«Kui doktor Jaan Eha ütles kunagi, et mul on kuus ravimatut haigust, siis nüüd on lisandunud veel seitsmeski – ajuinfarkt, mis istub aju vasakus pooles. Süda on niigi nõrk, rääkimata jalast,» rääkis Savisaar.

Harju maakohus kaalub, kas Savisaarega seotud episoodid tuleks seoses tema tervisliku seisundiga muust kohtuasjast eraldada.

«Et kujundada põhjendatud seisukoht selle kohta, kas on alust Savisaar eraldada üldisest süüasjast, oleks vaja kinnisel istungil kuulata raviarsti seisukohti ja kõrvutada neid varasema ekspertiisiga,» ütles riigiprokurör Steven-Hristo Evestus eelmisel nädalal. «Seejärel saaks võtta seisukoha eraldamise või samas menetlusvormis jätkamise kohta,» lisas Evestus.

Savisaare kaitsja Oliver Nääs taotleb kohtult Savisaarele uue terviseekspertiis tegemist, et teha kindlaks, kas ta on võimeline kohtuprotsessil osalema.

Savisaare kohtuprotsessil toimus viimane istung viimati mullu 19. oktoobril. Pärast seda on kohtuprotsessi jätkumine erinevatel põhjustel pidevalt edasi lükkunud.

Korruptsioonikutitegudes süüdistatava Edgar Savisaare ja tema kaaskohtualuste protsess algas Harju maakohtus mullu 12. juunil.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles