Ugala teeb esietenduse nädalal kummarduse hipikultuurile

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aare ja Julia külastamas Sri Rama Michael Tamme, kes oli paljudele hipidele guruks.
Aare ja Julia külastamas Sri Rama Michael Tamme, kes oli paljudele hipidele guruks. Foto: Vladimir Wiedemanni erakogu

Ugala teatrigaleriis avatakse «Hipide revolutsiooni» esietenduse õhtul, 3. veebruaril kell 16.15 kunstnik kiwa ja dokumentalist Terje Toomistu kureeritud fotovalik menukalt näituselt «Nõukogude lillelapsed: 70ndate psühhedeelne underground». 

Ugala ja teatriühenduse R.A.A.A.M hipiajastu vaimus valmiva koostöölavastuse saateks koostatud väljapanek aastatest 1968–1985 pärit fotodest kujutab Eesti hipiliikumist, sellega seotud inimesi ja meeleolu. Näitust esitleti Eesti Rahva Muuseumis 2013. aastal ning seda vaatas 12 000 inimest. Seejärel on näitust esitletud muuseumides ja galeriides Rootsis, Kanadas ja Londonis.

Üks fotovaliku väljapaneku autoreid Terje Toomistu on teinud ära märkimisväärse töö, dokumenteerides Eesti hipiliikumist dokumentaalfilmis «Nõukogude hipid». Filmist kujunes 2017. aastal menukaim dokumentaalfilm, mida saatis lisaks kodupubliku menule väga soe vastuvõtt eri festivalidel. Toomistu ja kiwa fotovalik Ugala teatrigaleriis lasebki külastajal tunda end justkui nähtamatu dokumentalist, kes satub sõbraliku sissetungijana hipide suletud kommuuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles