Kaks eestlast jõudsid Džomolungma tippu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mount Everest.
Mount Everest. Foto: SCANPIX

Kaks eestlast - Tanel Tuuleveski ja Andras Kaasik jõudsid täna maailma kõrgeima mäe Džomolungma tippu.

Eestlased vallutasid Džomolungma koos nelja britist kaaslase, kaheksa sherpa ja kahe ekspeditsioonijuhi, David Hamiltoni ja Andy Chapmaniga, teatab Jagged Globe News.

Viimasest laagrist lahkuti pühapäeva õhtul kella 21 ajal ning mäetipp vallutati täna hommikul kell 6. Veebikülje Jagged Globe andmeil tuli meestel rinda pista oodatust tugevamate tuultega, mis ekspeditsiooni juhi David Hamiltoni sõnul olid olnud umbes 30-40 miili tunnis ehk 14-18 m/s.

Mehed jõudsid mäe tipust tagasi täna pärastlõunal kell 16 ning puhkavad kuni homseni, mil alustavad kaks päeva kestvat baaslaagrisse laskumist.

Tanel Tuuleveski ja Andras Kaasik on metsanduses tegutsevad ettevõtjad ning rääkisid märtsis Õhtulehele, et on juba ammu mägedes käinud ja tahaksid ükskord ära proovida ka selle kõrgeima tipu.

Seni on Tuuleveski kõrgeim vallutus mullu võetud 8201-meetrine Cho Oyu tipp, mis on maailmas kõrguselt kuues ja jääb linnulennul Džomolungmast 40 kilomeetri kaugusele.

Džomolungma on 8848 meetrit kõrge. Esimese ja tänaseni ainsa eestlasena vallutas selle Alar Sikk 2003. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles