Must kuu liikluses: tänavune jaanuar on viimaste aastate ohvriterohkeim (1)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avarii Purtses
Avarii Purtses Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Tänavu jaanuaris on Eesti teedel hukkunud üle kahe korra rohkem liiklejaid kui eelmise aasta samal perioodil.

30. jaanuari seisuga on käesoleval aastal liikluses surma saanud juba 10 inimest, samas kui 2017. aastal kaotas elu neli inimest. 2016. aasta esimesel kuul hukkus liikluses seitse inimest ning aasta varem kolm.

Ohvriterohke oli ka 2014. aasta jaanuar, kui hukkus samuti kümme inimest.

Viimane traagiline avarii leidis aset täna lõuna paiku Tartu lähedal Rõhu külas, kus kahe sõiduki laupkokkupõrkes hukkus Ford Mondeo roolis olnud 71-aastane mees.

Siseminister Andres Anvelt kirjutab sotsiaalmeedias, et teda teeb tõsiselt murelikuks, et heitlikud ja kiirelt muutuvad ilmaolud on toonud meie teedele taas palju õnnetusi ja inimohvreid, põhjuseks valesti valitud sõidukiirus ja sõiduvõtted.

«Probleemiks on olnud ohtlikud möödasõidud ja kõrvaltegevused. Jäta sõidu ajal heaga telefon kõrvale ja keskendu juhtimisele! Kui sõidad bussis, pane rihm peale ja vaata, et lastel oleksid rihmad kinnitatud! Politseil palun rohkem panustada sellise ilma puhul ka autode tehnilise korra, eelkõige rehvide kontrollile. Kui need on ohtlikud, siis peab ka auto seisma jätma,» kirjutab Anvelt.

Siseminister tuletab meelde, et korrakaitseseadus lubab seda ja ekstreemsetes oludes nagu praegu tuleb kõiki meetmeid kasutada, kui mõni vastutustundetu juht enda ja teiste elu ohtu seab. «Maanteeametilt ja ka kohalikelt omavalitsustelt, kes liiklusturvalisuse eest vastutavad, loodan paremat teede hooldamist,» sõnas Anvelt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles