Sarapuude busside tankimisest Lätis: Ratas soovitab kütust osta ikkagi Eestist (10)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Erinevalt erakonnakaaslasest Kersti Sarapuust, kelle perekonnale kuuluvad bussid käivad tankimas Lätis, soovitab peaminister Jüri Ratas osta kütust siiski Eestist.

Tänases küsiti Vikerraadio saates «Stuudios on peaminister» peaminister Jüri Rataselt, mida ta arvab sellest, et Keskerakonna fraktsiooni esimehe Kersti Sarapuu perekonnale kuuluva ettevõtte ATKO liinibussid tangivad kütust Lätis ning millist eeskuju see teistele annab?

Peaminister kinnitas, et ta ei tea, kus erinevate Eesti ettevõtete sõidukid tankimas käivad. Ratase sõnul tangivad tema pereliikmed Eestimaal, aga samas ta mõistab, et ettevõtjad tahavad leida võimalikult soodsaid tankimisvõimalusi, et hoida kulutused võimalikult väiksed.

«Aga loomulikult mina kutsun üles tarbima ikkagi Eesti tanklates ja Eesti kütust, aga eks see kokkuvõttes oleks iga inimese vaba valik,» ütles Ratas.

Ta lisas samas, et elame Euroopa Liidus, kus teenused, tooted liiguvad üle piiride. Ühtlasi tõi valitsusjuht näiteks hiljutise arutelu Davosi maailma majandusfoorumil, kus nii Saksa liidukantsler Angela Merkel kui ka Prantsusmaa president Emmanuel Macron rõhutasid protektsionismi ohtu, mitte selle toetamist. 

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles