Seatoetust saab tänavu rohkem farme

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seafarm. Pilt on illustratiivne.
Seafarm. Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Läinud aastal liitus tõusigade aretustoetuse saamiseks vajaliku jõudluskontrolliga mitu uut farmi. See tähendab, et toetussumma iga looma kohta on tänavu väiksem.

Kõige suuremale toetusele pretendeerib sarnaselt eelmisele aastale Saaremaal tegutsev Valjala Seakasvatus, kes mullu sai ligi 280 000 eurot. 

Sisuliselt käib toetuse jagamine nii: kõik, kes tahavad riigitoetusest osa saada, peavad loomade kohta käivad andmed jõudluskontrolli portaali sisestama toetuse maksmisele eelneva aasta 1. detsembriks. Mullu sai PRIA-lt kahe miljoni euro suuruse toetuse Eesti Tõusigade Aretusühistu, kes seda siis omakorda farmidele iga looma pealt välja maksis. 

Nii ongi lõplikuks riigiabi saajaks ikkagi loomapidajad, kelle loomad on tõuraamatus või aretusregistris või kelle loomadele tehakse jõudluskontrolli. Tõusigade aretusühistu taotleb toetust tänavugi.

Läinud nädalal Postimehele edastatud numbrid näitavad, et tõusigade toetus on tänavu kuumem kaup kui eelmine kord, mil toetuse arvestamiseks oluline kuupäev pandi tagantjärele paika kaks nädalat hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles