Täna suletakse renoveerimiseks Paks Margareeta

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pooleteise aastaga saab Paksu Margareeta sisemus täiesti uue näo.
Pooleteise aastaga saab Paksu Margareeta sisemus täiesti uue näo. Foto: Meremuuseum

Täna, 31. jaanuari õhtul suletakse renoveerimiseks Paksu Margareeta suurtükitorn, et 2019. aasta sügisel avada seal uus kaasahaarav merenduse ajalugu tutvustav püsiekspositsioon.

«Paksu Margareeta uuendamist on pikalt ette valmistatud ning täna väljastati meile ehitusluba,» ütles Eesti Meremuuseumi juhatuse liige Urmas Dresen. «Nüüd algab väljakolimine, mis on peaaegu 38 aastat siin töötanud inimeste jaoks lõplik, kuna tööruume sellesse hoonesse enam planeeritud ei ole,» lisas ta.

Seoses kogude ajutise ümberpaigutamisega Eesti Rahvusraamatukokku on meremuuseumi raamatukogu suletud 1. aprillini. Selle ajani on piiratud ka päringutele vastamine.

Merendushuvilised muuseumikülastajad on oodatud Lennusadamasse, kus 24. veebruaril juba kell 8 hommikul avatakse kahepäevase perepäevaga Eesti Vabariigi aastapäevale pühendatud näitus «100 aastat kiilu all. Eesti lugu laevades 1918–2018».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles