Varumehe tõus Eesti esikontrolöriks (4)

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid esitas riigikontrolöri kandidaadiks Janar Holmi.
President Kersti Kaljulaid esitas riigikontrolöri kandidaadiks Janar Holmi. Foto: Sander Ilvest

President Kersti Kaljulaid otsis riigikontrolör Alar Karisele nädalaid mantlipärijat muu hulgas erasektorist, ent sai rea äraütlevaid vastuseid. Avalikkusele tundmatu Janar Holmi nimetamisel tuli tal teha mõneti valus kompromiss. Holmi väljavaated ametisse saada on sellegipoolest arvestatavad, sest talle andsid rohelise tule mitu erakonnajuhti.

Mullu 7. november. Nädalapäevad varem on selgunud, et riigikontrolör Alar Karis lahkub juhtima Eesti Rahva Muuseumi ja temal teist ametiaega ei tule.

President Kaljulaidil on kiire. Ta visandab sotsiaalmeedia postituses tulevase riigikontrolöri portree: riigi toimimise visionäär, kelle väljaütlemised suudavad kõnetada ühiskonda ja panna kaasa mõtlema ka väljaspool riigikontrolli auditeid. Teisisõnu – arvamusliider. «Mõnda sellist inimest ma isegi tean,» summeerib Kaljulaid salapäraselt.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles