Maanteeamet hoiatab: teed lähevad libedaks, autosõidud võiks edasi lükata (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teed võivad muutuda libedaks.
Teed võivad muutuda libedaks. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Õhtuks ja ööks on ilmaprognooside kohaselt oodata lumesadu ja tuisku, mistõttu tuleb liikluses olla ettevaatlik. Keeruliste teeolude ja libeduse võimalusega tuleb arvestada ka neljapäeval.

«Nii maanteeamet kui hooldelepingupartnerid on tuisuks valmis: jälgime teeilmaprognoose, teeilmajaamade näitusid ja teostame patrullsõite, kuid saabuvates ilmaoludes võib tavapäraste sõiduolude taastamine võtta rohkem aega,» sõnas maanteeameti hooldeosakonna juhataja Rainer Kuldmaa.

Liiklejatelt palub maanteeamet kannatlikkust ning soovitab võimalusel sellistes oludes oma sõidud edasi lükata. Kui seda ei ole võimalik teha, siis tuleb valida ilmale vastav sõidustiil, vältida möödasõite, hoida pikivahet ja arvestada, et pidurdusteekond võib oluliselt pikeneda.

Keerulisemad võivad sõiduolud olla kõrvalmaanteedel, mille hooldustsükli aeg on pikem võrreldes suuremate teedega. Talvise sõidu ajal tuleb alati arvestada, et tee võib ootamatult libe olla ja valida tuleb vastav sõidustiil.

Tee- ning sõiduoludega tasub enne sõidu alustamist tutvuda portaalis www.tarktee.ee.

Surmaga lõppenud liiklusõnnetuste põhipõhjustena loetleb politsei teeoludele mittevastavat sõidukiirust, valesid sõiduvõtteid ja üleüldist hoolimatust iseenda ja kaasliiklejate suhtes. Kõiki loetletud tegureid hetkeks kõrvale jättes möönab politsei, et paraku inimene ongi ekslik, kuid selle eksimuse võiks ja peaks taristu talle andeks andma. 

«Me oleme leidnud, et umbes kõige rohkem kahe hukkunuga õnnetuse juures saab rääkida teehooldaja vastutusest ja tee vastavusest seisundinõuetele. Ülejäänud juhtudel tegelikult teega probleeme ei ole olnud,» ütleb maanteeameti peadirektor Priit Sauk ERRile.

«Nii näiteks oli see eelmisel kolmapäeval, kui Tartu-Tallinna maanteel kaks õnnetust järjest juhtus, kus, tunnistame küll, teehooldaja käitus valesti,» möönab Sauk.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles