Teeolud muutuvad halvemaks, politsei palub aega võtta

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veoautojuht helistas maanteeinfo telefonil 1510, kui lumine tee ta liiklemist raskendas. Foto on illustreeriv.
Veoautojuht helistas maanteeinfo telefonil 1510, kui lumine tee ta liiklemist raskendas. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Teeolud Eesti eri paigus on neljapäeval väga erinevad, lund võib sadada 5-10 sentimeetrit ja saju üleminek lörtsiks ja vihmaks toob kaasa suure libeduseohu.

Täna ennelõunal sajab tihedat lund ja tuiskab. Saartel ja läänerannikul lörtsi ja vihma. On jäidet. Puhub kagu- ja lõunatuul 7-12, puhanguti 15, saartel ja looderannikul 18 m/s. Õhutemperatuur on Tallinn-Viljandi joonest lääne pool 0 kuni +2, ida pool -1 kuni -5 kraadi.

Pärastlõunal sajab Põhja- ja Ida-Eestis ikka tihedat lund ja tuiskab ning puhub tugev kagutuul. Õhutemperatuur on 0 kuni -3 kraadi.

Samal ajal Lääne-ja Lõuna-Eestis sajab lörtsi ja vihma. Saju intensiivsus väheneb, kuid jäiteoht on suur. Tuul pöördub edelasse ja nõrgeneb. Õhutemperatuur on 0 kuni +3 kraadi.

Ööl vastu reedet sajuala eemaldub ja tuul nõrgeneb, kuid 0 kraadi lähedase õhutemperatuuri tõttu libeduseoht püsib.



Politsei- ja piirivalveameti (PPA) politseimajor Marti Magnus palus kõigil liiklejatel olla ettevaatlik. «Tänastes oludes on ohtlik suurimat lubatud kiirust taga ajada. Sõitke rahulikult, pikivahet hoides ja möödasõite vältides, sest tee võib olla libe ja nähtavus piiratud,» ütles Magnus. 

Põhja ja Lääne prefektuuri patrullid on valmis vajadusel liikuma maanteedele liiklust rahustama. «Selleaastased rasked õnnetused on juhtunud asulavälistel teedel, kus piirkiirus on 90 km/h,» rääkis Marti Magnus.

Ta ütles, et kui kellegi kodukandis on teeolud kehvad, siis tuleb sihtkohta jõudmiseks varuda lisaaeg. «Maantee ei ole koht, kus aeg saab juurde võita, vaid tuleb arvestada lisa ajakuluga.»»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles