Saaremaa silla ületamine hakkaks maksma parvlaeva piletist enam (12)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuni sild apole, tuleb üle Suure väina sõita parvlaevadega.
Kuni sild apole, tuleb üle Suure väina sõita parvlaevadega. Foto: Toni Läänsalu

Kui kauaräägitud sild mandri ja Muhumaa vahel lõpuks valmis ehitatakse, nagu plaanivad kohalikud ärimehed, siis hakkab ülesõit olema tasuline ja esialgsete plaanide kohaselt on see parvlaeva piletist märksa enam.

Eile Orissaares elanikele Saaremaa sillast rääkinud ettevõtja Raivo Hein pakkus välja, et pilet üle silla sõitmiseks hakkaks praeguste kalkulatsioonide kohaselt maksma 17 eurot, kirjutab Meie Maa. Saare maakonna püsielanikule aga kaheksa eurot auto kohta.

Praegu maksab autopilet parvlaeval 8.40, täiskasvanud reisija pilet kolm eurot. Saarlased saavad poole soodsamalt sõita, nemad peavad auto eest maksma 4.20 ja reisija pilet on mere taga elavatele inimestele 1.50.

Ettevõtja Raivo Hein loodab riigi soosiva suhtumise korral juba 2020. aastal alustada Suurele väinale silla ehitamist, mis peaks valmima kolme aastaga ja läheb maksma kuni 500 miljonit eurot.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles