Sotsid otsivad uut kurssi (23)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: graafika: Alari Paluots

Viimasel nädalal on sotsiaaldemokraadid olnud erakondadest kõige suurema surve all: Urmas Reinsalu umbusaldus tekitas väärtuslõhe ning nädalavahetusel avaldatud Kantar Emori erakondade toetusreitingud näitasid trööstitut seisu – 11 protsenti, mis veel septembris oli 19. Praegu, mil valimisteni jääb täpselt üks aasta, üks kuu ja üks päev, on nad viimase valimistsükli mõjukaim erakond. Kui selline seis aga pikalt kestab, seistakse teelahkmel.

Erakonna juhtide ees laiub keeruline ülesanne: ühest otsast on suudetud ellu viia enamik oma poliitilistest seisukohtadest, samas pole see toetusreitinguid tõstnud. Teiselt poolt peitub probleem ka selles, et kuna kõik on justkui tehtud, tuleb leida uued teemad, mida rahvale n-ö maha müüa. Praegu pole seda võluvitsa veel leitud, kuid 10. veebruariks, mil toimub sotside volikogu, on tarvis üht-teist välja mõelda.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles