Kigoma ootab hällipäeva

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kigoma oksaga.
Kigoma oksaga. Foto: Inari Leiman

Tuleval kolmapäeval peetakse ida-aafrika teravmokk-ninasarvik Kigoma (pildil oksaga) kaheksandat sünnipäeva.

Paksunahaliste majas kõneldakse ninasarvikutest nii loomaaias kui ka looduses ning antakse teada, kuidas on läinud looduses elavate ninasarvikute kaitsetegevuse toetamine. Samuti räägitakse, kui suur on 2017. aastal loomaaiakülaliste abiga kogutud toetussumma, mis kantakse Keenias asuva Ol Jogi kaitseala arvele. Sündmusest täpsemalt loomaaia kodulehel.

Tagasi tulnud pehme talveilm teeb olemise helgeks ja meele rõõmsaks, eriti siis, kui pilve vahelt piiluv päike lume sillerdama paneb. Sinitihane siristab juba kevadiselt ning rongad kronksuvad ja harjutavad mängulendu.

Praegu tasub kasutada võimalust viibida hämarduvas loomaaias, kassad on avatud kella kolmeni, kuid jalutada võib kella viieni. Muskusveised tuiskavad karvakasuka lehvides lumes, kured huikavad ja kõristavad nurruvalt, kullimägi rõkkab, hülged pistavad uudistavalt pead veest välja, amuuri tiiger Pootsman jalutab majesteetlikult ja urahtab tervituseks, leopard Alexei aga luurab iga möödujat. Kui veel lõvid hääle üles võtavad, siis kostab kolmehäälne möirgamine üle loomaaia.

Möödunud reedel sündis troopikamajas kaks kääbusmarmosetti, jaanuari lõpp tõi juurde veel seitse kameruni kääbuskitse talle, kesknädalal nägi ilmavalgust teine aksishirvevasikas. Möödunud aastal koorunud noored lumekakud alustasid iseseisvat elu ja eraldati vanematest. Troopikamaja sägaliste akvaariumis näeb uut suuremakasvulist pangaasiuseliiki.

Loomaaia looduskooli õpilased aitasid paksunahaliste majas kesk-aasia kilpkonni vannitada ja laste loomaaias kihnu lammaste eest hoolt kanda.

Jaanuari lõpus annetas üks suure südamega inimene oma sünnipäeva puhul lumeleopardide liigikaitseprojekti toetuseks 2000 eurot. Loomaaed kannab summa Snow Leopard Trusti arvele.

Tuleval neljapäeval, 8. veebruaril toimub keskkonnahariduskeskuses loomade heaolu-teemaline loeng. Esineb Londoni kuningliku veterinaarkolledži dotsent Maria Diez Leon, kes on loomade käitumise ja heaolu alal väljapaistev akadeemiline spetsialist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles