Kas nimetu riik saab lõpuks nime?

Jure Brankovič
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Makedoonia ja Kreeka lipp koos ühe maja seinal Skopjes. Lõpuks on tekkinud lootus, et naabrid lahendavad kaua kestnud nimetüli.
Makedoonia ja Kreeka lipp koos ühe maja seinal Skopjes. Lõpuks on tekkinud lootus, et naabrid lahendavad kaua kestnud nimetüli. Foto: OGNEN TEOFILOVSKI / REUTERS / SCANPIX

Kui püüda leida Makedooniat ükskõik millisest riikide nimekirjast, siis M-tähe alt otsimine on asjatu vaev.

ÜRO inglisekeelses nimistus asub Makedoonia – ametliku nimega Endine Jugoslaavia Makedoonia Vabariik – T-tähe all kui The former Yugoslav Republic of Macedonia. Euroopa jalgpalliühenduse UEFA liikmete nimekirjas on riik F-tähe all kui Former Yugoslav Republic Macedonia. Kreekas kutsutakse makedoonlasi enamasti hoopis skopjelasteks riigi pealinna Skopje järgi.

Aga nüüd, pärast 26 aastat on tekkinud lootus, et paljude arvates Makedoonia kõige suurem probleem – et riigi nimi on Makedoonia – võib lõpuks lahendatud saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles