Saar: enim kahjustab Keskerakonna mainet Savisaar

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige populaarsema partei tiitlit hoidis juulis sarnaselt eelmise kuuga Keskerakond.
Kõige populaarsema partei tiitlit hoidis juulis sarnaselt eelmise kuuga Keskerakond. Foto: SCANPIX

Täna juhatuse otsusega Keskerakonna maine kahjustamise eest partei liikmeskonnast välja arvatud Simmo Saare sõnul põhjustas tema väljaheitmise Venemaalt raha küsimise mainimine.

Nimelt mainiti erakonna Pärnu piirkonna aastakonverentsi revisjoniaktis Venemaalt küsitud raha mittesaabumise tagajärjel tekkinud majanduslikke probleeme, millele suur osa saalisviibinutest naerupahvakuga reageeris.

«Kuna Keskerakonna juhatus peab antud vembu organisaatoriks minu tagasihoidlikku isikut, otsustasid juhatusse kuuluvad isikud mind erakonna ridadest välja arvata,» sõnas Saar. Tema sõnul ei ole keegi talt teo kohta selgitusi küsinud ning juhatuse koosolekul polnud tal võimalik osaleda.

«Kui pühapäeva õhtul antakse teada, et esmaspäeval kell 18.00 tuleb juhatuse koosolekule ilmuda, pole tegu mõistliku etteteatamisajaga. Teatasin peasekretärile kirjalikult, et soovin arutelu edasilükkamist ja varajasemat teavitamist, kuid nähtavasti ei soovinudki keegi minu arvamust kuulda,» rääkis Saar.

Saare arvates on Keskerakonna käitumises oma roll 6. mail Pärnu piirkonna koosolekul esitatud juhtkonda kritiseerivatel teesidel. «Kogusin juhatuse valimistel suurima häältesaagi, mis minu kriitilist ja otsekohest loomust arvestades võis halvaks üllatuseks olla,» sõnas endine Pärnu abilinnapea.

Samas tõdes Saar, et kui Vene rahaskandaaliga seonduvalt üldse keegi peaks erakonnast välja arvatama, peaks selleks olema praegune partei esimees Edgar Savisaar. «Kui keegi antud teemat puudutab – olgu siis tõsimeeli või naljatledes – tuleb ikkagi vaadata mehe poole, kes tegi selle kõik võimalikuks ning tänu kellele peetakse Keskerakonda täielikult ja lõplikult Vene riigi huve esindavaks parteiks,» arvas Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles