Kohaliku elu edendamise eest ordeni saanud naine: kui kellelgi on abi vaja, siis ikka aitan

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilma Tikerpuu.
Vilma Tikerpuu. Foto: Egert Kamenik

Presidendilt Valgetähe V klassi ordeni saanud Vilma Tikerpuu jääb tagasihoidlikuks, kui täna hommikul ootamatult saabunud tunnustusest räägib. «Ma käin lihtsalt siin-seal abiks,» ütles ta.

Tunnustest kuulis ta kohe hommikul, kui telefon piiksus. Nimelt oli tütar Kadri Viinist saatnud sõnumi, milles teatas, et tal on uhke tunne, et president tema ema õnnitleb.  «Mõtlesin, et mis nali see on,» ütles Vilma Tikerpuu (66) mõni aeg hiljem Postmehele. 

Pärast sõnumi lugemist läks ta arvuti taha ja luges uudist. Tõepoolest, oma nime ta sealt leidiski. «Ma ei suuda seda siiani uskuda. See on suur üllatus,» lausus ta.

Esiti ei osanudki ta pakkudagi, mille eest just tema teenetemärgi pälvis. Ordenisaajate nimekirjas on tema taga märge, et ta on kohaliku elu edendaja Hiiumaal. 

«Ma käin lihtsalt siin-seal abiks,» jäi ta tagasihoidlikuks. «Kui kellelgi on abi vaja ja küsib, kas sa tuled mulle appi, ja mul on aega, siis muidugi tulen. Ükskõik mis alal. Aga ma ütlen päris ausalt – see oli mulle suur üllatus ja Hiiumaal on kindlasti teisigi inimesi, kes seda vääriksid.»

Suurt plaani tähistamiseks tal täna pole. Homme läheb ta sõbrannadega kepikõndi tegema. Tahaks minna talisuplust tegema, aga meri on jääs. «Nii palju kui meri vabaks läheb, olen kohe meres!»

Mõni aasta tagasi sai Tikerpuu riiklikult tunnustada ka terviseedendamise eest Hiiumaal. Seda tööd tegi ta saarel aastakümneid, muuseas juhtis ta aastaid ka Hiiumaa haigla nõukogu tööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles