Fotod: Eestist varastatud BMWga tehti Leedus raske avarii, juhti ei peatanud ka tulirelv (1)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti numbrimärkidega 7. seeria BMW ei allunud Leedus Panevėžyse linna lähistel politsei korraldustele ning põhjustas korrakaitsjate eest põgenedes raske avarii, kirjutab 15 minutit.

Portaali teatel saabus häirekeskusele teade avariist täna kell 10.22 hommikul, mille järgi oli juhtunud õnnetus veoauto ning kahe sõiduauto vahel.

Esialgsetel andmetel juhtus õnnetus siis, kui politsei andis Eesti numbrimärkidega 7. seeria BMW juhile peatumismärguande, mida roolikeeraja aga eiras ning asus selle peale suurel kiirusel politseinike eest põgenema. Portaali teatel ulatus tagaajamisel kiirus üle 200 km/h. Hiljem selgus, et tegemist oli Eestist varastatud sõidukiga.

Kuna juht ei peatunud, otsustas Leedu politsei sõiduki peatamiseks kasutada tulirelva ning tulistas autot rehvidesse. Selle peale kaotas põgenik auto üle kontrolli, kaldus vastassuunavööndisse ning põrkas kokku Nissan Primeraga ning kohe pärast seda veoautoga MAN.

Kokkupõrge oli nii tugev, et BMW mootor ning käigukast lendasid 15-20 meetrit autost eemale. Põgenenud juht sai küll vigastada, kuid jäi teadvusele. Politsei pani juhil käed raudu ning eskortis mehe haiglasse.

Õnnetus Eestist varastatud BMWga.
Õnnetus Eestist varastatud BMWga. Foto: Tomas Markelevičius/

Nissanit roolinud juht tuli päästjatel autost välja lõigata ning ka tema anti üle meedikute hoole alla. Veoauto juht vigastada ei saanud.

Politsei alustas juhtumi uurimiseks menetlust, avariis osalenud BMW viidi politseiparklasse.

Õnnetus Eestist varastatud BMWga.
Õnnetus Eestist varastatud BMWga. Foto: Tomas Markelevičius/
Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles