Ametiühingute keskliidu juhatus peab streikijate toetuseks Rakveres koosolekut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere lihatööstus
Rakvere lihatööstus Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Ametiühingute keskliit peab täna oma korralise juhatuse koosoleku Rakveres, et olla lähemal ja näidata solidaarsust lihakombinaadi streikijatele.

Ametiühingute keskliidu esimehe Peep Petersoni sõnul on koosoleku toimumise aeg pikalt ette teada ja tavapärane, kuid paljud keskliidu juhatuse liikmed ütlesid, et soovivad kindlasti Rakveres toetuspikettidel osaleda.

«Tegu on esimese suurema streigiga Eesti tööstussektoris,» kommenteeris Peterson. «Juhatuse soov on aidata igakülgselt kaasa, et streikivad töötajad saavutaksid hea kokkuleppe.» 

Ametiühingute keskliidu juhatuses on 13 liiget eri ametiühingutest. 

Rakvere Lihakombinaadi töötajad alustavad  täna hommikul kell 7.30 streigiga, et enda palganõue tööandjale maksma panna. Tapamaja töötajad nõuavad oma põhitunnipalga tõstmist 1. veebruarist 4,34 eurole ja alates 1. juulist 5,03 eurole. Eeldatavalt saab tapatsehhi loomade töötlemise liinitöötajate kuutöötasuks olema sel juhul alates 2018. aasta veebruarist keskmiselt 1079 eurot ja alates 1. juulist 2018 1195 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles