Juubelikuul kõlab Klassikaraadios vaid Eesti muusika

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helilooja Arvo Pärt jäädvustati Eesti juubeli auks Mextonia festivalil seinamaalinguna sadamakaile.
Helilooja Arvo Pärt jäädvustati Eesti juubeli auks Mextonia festivalil seinamaalinguna sadamakaile. Foto: Foto: EV100/Mextonia festival

Eesti rahvusringhäälingu klassikakanal pakub kogu veebruari vältel kuulajatele ainult Eesti loojate muusikat. Lugematutele heliteostele lisaks jõuavad Klassikaraadio eetrisse ka saatesarjad «Eesti heliloojad», «Kodumaine viis» ja «Minu Eesti». Eraldi on koostamisel ooperiõhtud. Ühtekokku jõuab eetrisse 150 tundi eestlaste loomingut.

Saates «Eesti helilood» räägivad tuntud muusika- ja kultuuriinimesed, milline Eesti looja loodud heliteos on saatnud neid elu erilistel hetkedel, jäänud mällu ja läinud südamesse. Ning seda, millise heliteose võtaksid nad kaasa üksikule saarele? Teoseid tutvustavad 28 kultuuritegelast. Saatesari jõuab eetrisse igal veebruaripäeval kell  8.05 ja kell 14.45. Helilõigud on ka järelkuulatavad.

«Kodumaine viis» pakub kuulata helisalvestusi Eesti kontserdisaalidest ja plaatidelt. Nii avaneb nüüd võimalus osa saada näiteks Karl August Hermanni lauleldusest «Uku ja Vanemuine» ning nautida Arvo Pärdi albumit «Musica Selecta». Fonoteegist on välja toodud ka kuldsed kuuekümnendad. Saade on eetris argipäeviti kell 11.05.

Kolmas juubeli auks loodud sari kannab koondnimetust «Minu Eesti» ning sarja kuulates saab aimu, kuidas elavad Eesti muusikud välismaal ja milline paistab Eesti kaugemalt? Oma muusikuteed, välismaist edu ja põrumisi ning suhet sünnimaaga kirjeldavad Annely Peebo, Anu Tali, Tarmo Vaask ja Paavo Järvi. Saade on eetris pühapäeviti kell 9.05.

Eesti Vabariigi 100. sünnipäeval, 24. veebruaril jõuab kuulajateni eriliste maiuspaladega rikastatud seitsmetunnine juubeliöö. Klassikaraadio kavast saab osa ka veebi vahendusel otse või järelkuulates.
 
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles