ETV+ kalleima omasaate ning «Aktuaalse kaamera» maksumusel seitsmekordne vahe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ETV+
ETV+ Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Rahvusringhääling avaldas venekeelse telekanali ETV+ omasaadete maksumused, millest ilmneb, et suurima vaatajaskonnaga saatele kulutatav rahasumma on kõige väiksem.

Venekeelne uudisteportaal Rus.err.ee reastas ETV+ omasaadete vaadatavuse  2018. aasta jaanuaris, lisades juurde ka saadete maksumuse. Televaatajate arvu poolest troonib tabelit venekeelne «Aktuaalne kaamera» (kl 20.00), mida vaatas vähemalt viie minuti vältel 16 000 inimest.

«Aktuaalsele kaamerale» järgnevad iganädalane kokkuvõttev uudistesaade «AK+» 13 000, meelelahutussaade «Loojangusse Dozortseviga» 9000, kulinaariasaade «Õhtusöök kümneka eest» 9000 ning naistele mõeldud saade «Puudrishow» 8000 vaatajaga.

Tabelis allapool olevad saated jäävad vaatajaskonna arvult eespool nimetatutele valdavalt juba kordades alla.

Kui aga vaadata, milline on ühe või teise omasaate maksumus, siis selgub, et kõige rohkem kulub raha siinse venekeelse uuriva ajakirjanduse lipulaeva «Insight» tegemisele: 4000 televaatajaga saate maksumuseks on märgitud 6945 eurot.

Üle 6000 euro maksab ka ühe «Õhtusöök kümneka eest» ning «Puudrishow» eetrisse minek.

Kulukamate hulka võib arvata ka ajaloosündmusi kajastava «Vanad ajad» ning väitlussaate «Kes keda»: ühe saate maksumus küündib üle 4000 euro.

Seevastu suurima vaatajaskonnaga «Aktuaalse kaamera» tegemiseks kulub kõigest 951 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles