Evelyn Sepp: miks ei ole ERRi ühiskondlikus nõukojas venelasi? (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelyn Sepp
Evelyn Sepp Foto: Jaanus Lensment

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) ühiskondliku nõukoja uus koosseis tekitab hämmingut, sest seal pole venekeelseid inimesi, kirjutab endine riigikogu liige Evelyn Sepp sotsiaalmeedias.

ERRi nõukogu kinnitas ERR-i ühiskondliku nõukoja järgmise koosseisu: Andres Jõesaar, Katri Raik, Ülo Niinemets, Kristi Liiva, Ilmar Raag, Indrek Neivelt, Hagi Šein, Peep Jahilo, Sten Luiga, Tiit Aleksejev, Merit Kopli, Kristi Vinter.

«Kõik toredad inimesed, aga aru ma ei saa, miks peab kogu käimasoleva kamma-jaaa taustal venekeelseid inimesi eestkostma ja esindama selle asemel, et nad ise kaasata sinna, kus nad saavad nii oma ekspertiisi jagada, teiste omast osa saada kui nö oma asja eest seista,» kirjutab Evelyn Sepp.

«12-st 1 ei ole adekvaatne lahendus. Tõesti huvitab, kes sellise ettepaneku tegi, kes sellel teemal kaasa mõtles ja kandidaate esitas ja kes maha hääletas. Tõesti tahaks avalikku informatsiooni selle otsuse tausta kohta, Rein Veidemann,» pahandab Sepp.

Ühtlasi tõstatab Sepp küsimuse, millal esitab nõukogu ise seadusemuudatuse ettepanekud ministeeriumile või riigikogule, millega muuta olulisi küsimusi venekeelse programmi tootmise elavdamiseks.

«Tundub, et oleks vaja vähem juttu, ja pikemat sammu, seltsimehed. Eesti Rahvusringhääling,» leiab ta.

Darja Saar: kindlast lisandub ka venelasi

ERRi venekeelse telekanali ETV+ peatoimetaja Darja Saar teatas Facebooki vahendusel, et nõukoda pandi kokku inimestest, kes ei ole seotud ühegi erakonnaga ja kes esindaksid erinevaid tegevusvaldkondi (kirjanik, teadlane, jurist, filmimees jne).

«Ka nõukogus juhiti tähelepanu sellele, et vene kogukonna esindajat ei ole. Praeguseks on 15-st nõukoja liikmest olemas 12, kindlasti lisandub ka venekeelse elanikkonna esindaja,» avaldas Saar veendumust.

«Seega 3 venekeelse kogukonna esindajat veel alles liituvad ERR ühiskondliku nõukoguga,» lisas Saar. 

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles