Harju maavalitsus koondab kaheksa töötajat

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maavanem Värner Lootsmann.
Harju maavanem Värner Lootsmann. Foto: Toomas Huik.

Harju maavalitsus kaotab 1. novembrist 19 ametikohta, millest 11 on vakantsed ning kaheksa on täidetud ametnikega.

«Arvestades maavalitsuse planeeritavat eelarvet ja riigi praegust majandusseisu, tuli üle vaadata kõik võimalused kokkuhoiuks,» märkis Harju maavanem Värner Lootsmann maavalitsuse saadetud pressiteates. Koondamine on ebameeldiv ülesanne ja neid otsuseid pole tehtud kerge südamega.»

Ametnike koondamisega seotud kulutused on maavalitsuse teatel ligi 650 000 krooni. Lootsmann lausus, et ühes ümberkorraldustega langeb ametnikele senisest suurem koormus, mis eeldab ka kõrgemat motiveerimist.

Riik peab täna oma ametnikearmeed kokku tõmbama, kuid samas ka jälgima, et mingil hetkel ei satuks ohtu oluliste ja elementaarsete ülesannete täitmine, tõdes ta.

Lootsmann esitas reedel regionaalministrile Harju Maavalitsuse uue struktuuri ja optimeerimiskava. Selle kohaselt kaotatakse 19 ametikohta, millest 11 on vakantsed ja 8 reaalselt ametnikega täidetud ning struktuurimuudatused planeeritakse jõustada alates 1. novembrist.

Maavanema sõnul on Harju maavalitsuse struktuuri tänased muudatused siiski vaid üks osa eesmärgipärasest tegevusest, mille käigus on maavalitsus viimase kahe aasta jooksul koondanud 25 protsenti ametikohtadest ehk 29 ametikohta.

Kui 2006. aasta aprillis oli maavalitsuses 118 ametnikku, siis pärast nüüdseid muudatusi hakkab olema 89.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles