Politseile tühikõnesid teinud mees peab 15 päeva arestikambris veetma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igavuse peletamiseks ei tasu politseile tühikõnesid teha.
Igavuse peletamiseks ei tasu politseile tühikõnesid teha. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kohus määras sel aastal hädaabinumbrile 110 sadu telefonikõnesid teinud mehele 15 päeva aresti.

Ajavahemikul 1. jaanuarist kuni 30. aprillini helistas Tamsalu elanik, 46-aastane mees, 605 korral politsei hädaabinumbrile 110.

«Oma tegevusega takistas ta hädaabikõnede teenindamist ja häiris juhtimiskeskuse tööd. Samuti kasutas helistaja korduvalt juhtimiskeskuse töötajate suhtes ebatsensuurseid sõnu,» teatas Ida prefektuuri pressiesindaja Mari Riina Rist.

«Kõik need kõned oli laussõimamine, hästi ebatsensuurne jutt nii politseinike, kohtunike, naiste, poliitikute kui paljude teiste kohta,» rääkis Rist.

Kohtusaalis mees esialgu eitas kõnede tegemist, kuid lõpuks tunnistas, et kõiges on süüdi alkohol.

Kohtuotsusega talle määratud 15 päeva aresti hakkab mees tulevikus kandma. «On teada, et pärast kohtuistungit on mees taas uusi kõnesid juhtimiskeskusele teinud,» tõdes pressiesindaja.

Sama mees on varem teinud ka valeväljakutseid – näiteks oli tema kätetöö aasta algul Rakvere põhjakeskusele tehtud pommiähvardus, mille tõttu algatati tema suhtes kriminaalasi.

Prefektuuri juhtimiskeskuse juht Tarmo Kütt toonitas, et kunagi ei tohi põhjendamatult hädaabinumbrile helistada. «Sellised kõned segavad politsei juhtimiskeskuse tööd ja võivad takistada tõelisel abivajajal abi kättesaadavuse, samuti on häiritud operatiivne politseiline sekkumine.»

Kütt lisas, et politseil on alati võimalik tühikõnesid või valeväljakutseid teinud isikud kindlaks määrata ning neid karistada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles