Eesti võõrustab kevadel kuninglikku perekonda

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra kroonprints Haakon, prints Sverre Magnus, kroonprintsess Mette-Marit ja printsess Ingrid Alexandra.
Norra kroonprints Haakon, prints Sverre Magnus, kroonprintsess Mette-Marit ja printsess Ingrid Alexandra. Foto: Groett, Vegard Wivestad/NTB scanpix

Norra kroonprintsi ja kroonprintsessi ametlik visiit Eestisse, Lätisse ja Leedusse kestab 23.–26. aprillini 2018 ja on pühendatud Balti riikide 100. sünnipäevale, teatas Norra kuningakoda.

Kroonitud peade külaskäik märgib Balti riikide iseseisvuse aastapäeva ning nende riikide kui liitlaste ja partnerite tähtsust Norra jaoks.

Kroonprints Haakon ja kroonprintsess Mette-Marit viibivad Eestis 25.–26. aprillil, olles eelnevalt külastanud Lätit 23.–24. aprillini ning Leedut 24.–25. aprillini. Visiitide ametlik programm nagu ka ärikohtumiste, digiteemade, kaitsepoliitika ja kultuuriteemade programm on koostamisel.

Norral on Balti riikidega laialdane kahepoolne koostöö Euroopa Liidu ja Euroopa Majanduspiirkonna (EEA) raamistikus ning perspektiivis edasine areng Põhja-Balti regiooni integratsioonis ning julgeolekupoliitikas NATO kaudu. Norra ettevõtetel on kõigis kolmes riigis märkimisväärsed investeeringud ja kohalolek.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles