Kuidas riigipiiri ehitamise hinnast sai kümnendi valearvestus (24)

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Graafika Silver Alt

Politsei- ja piirivalveamet ei teadnud 2015. aastal tegelikult, kuidas piiri ehitatakse. 118 miljoni euro suurune lisakulu tabas avalikkust külma dušina põhjusel, et ametnikud ei tihanud poliitikute optimistlikke ootusi aastaid faktidega jahutada. Isegi mitte veel paar kuud tagasi – nimelt teadsid ametnikud piiriehituse 2,5-kordsest kallinemisest juba detsembris, kuid infosulg kestis veel kaks kuud.

Läinud neljapäeval kell 7.45 hommikul saab siseministeeriumi kantsler politsei- ja piirivalveameti (PPA) juhilt e-kirja. Sellest selgub, et Eesti idapiiri projekteeriv ehitusettevõte Nordecon rehkendab piiri valmimise kulu senisest 2,5 korda suuremaks. Põhjused on kõik objektiivsed, aga info on sellele vaatamata šokeeriv.

«Külm dušš,» möönab õhtuses Aktuaalse Kaamera otse-eetris siseminister Andres Anvelt (SDE). «See oli ootamatu,» ütleb peaminister Jüri Ratas (KE).

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles