Tuuli Koch asus tööle Tallinna linnapea nõunikuna (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimehe ajakirjanik Tuuli Koch Bonnieri preemiat 2011. aastal vastu võtmas.
Postimehe ajakirjanik Tuuli Koch Bonnieri preemiat 2011. aastal vastu võtmas. Foto: Liis Treimann / Postimees

Tallinna linnapea Taavi Aasa büroos alustas sel nädalal nõunikuna tööd ajakirjanik Tuuli Koch, kelle ülesandeks on nõustada linnapead kommunikatsiooni alal.

Tallinn.ee andmetel asus Koch linnapea büroos tööle nõunikuna. Linnavalitsuse nõunik Priit Simson ütles, et Koch hakkab nõu andma eelkõige kommunikatsiooni alal. «Jah, tegemist pole nimekaimuga ja ise võite aimata, mis nõu ta andma hakkab,» ütles Simson. 

Koch ütles Postimehele, et viimase viie kuu jooksul sai ta palju pakkumisi, kuid nõunikuamet linnavalitsuses tundus kõige põnevam. «Eile oli mul esimene päev ja võin öelda, et väga kihvt seltskond on. Siia soovisin ise tulla ja mul on hea meel siin olla,» ütles Koch.

«Olen olnud viimased peaaegu 20 aastat ajakirjanik ehk sageli ja pigem teiselpool tänast võitlusvälja, mis teeb uue alguse iseäranis intrigeerivaks. Rõõm, et linnapea Aas ja tema meeskond mind vastu võtsid, et nad soovivad näha väljastpoolt pilku,» jätkas ta. 

Bonnieri preemiaga pärjatud Kochi viimane tööpäev Postimehe uurivas toimetuses oli 5. septembril 2017.

«12 aastat Postimehes on olnud äärmiselt põnev, südamlik, seiklusrikas ja rõõmus aeg. Aga 12 aastat on ikka liiga pikk aeg ühel toolil istumiseks ja soovin edasi liikuda. Postimees muutub, inimesed muutuvad, aga läheme lahku väga heade sõpradena,» kommenteeris ta siis. 

Postimehe uuriva toimetuse juhataja Risto Berendson sõnas, et Tuuli jälge Eesti ajakirjanduse lähiloos on raske üle hinnata. «Ta on ajakirjanik selle sõna otseses mõttes olnud kõik need paarkümmend aastat, mil me teineteist tunneme. Ma loodan, et Tuuli Postimehest lahkumine ei tähenda tema lahkumist ka ajakirjandusest,» ütles ta kolleegi lahkumise kohta.

Koch pälvis Eesti tähtsaima ajakirjandusauhinna Bonnieri preemia Postimehes 2010. aasta 16. detsembril ilmunud artikli «Vastuluure kirjeldab Edgar Savisaart Venemaa mõjuagendina», 18. detsembril ilmunud loo «Siim Kallas: välisraha vastu võtmine on raske viga» ja 20. detsembril ilmunud artikli «Ansip: kapo võiks Savisaare juhtumi avalikustada» eest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles