Peterburi tee ääres vedeles riknenud tomatite hunnik

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mupo vaneminspektori Aleksandr Kuke sõnul on juurviljade maha kallaja eksinud nii heakorra eeskirja kui ka jäätmeseaduse vastu.
Mupo vaneminspektori Aleksandr Kuke sõnul on juurviljade maha kallaja eksinud nii heakorra eeskirja kui ka jäätmeseaduse vastu. Foto: Mihkel Maripuu

Kellegi kuri käsi on Peterburi tee lähedal maha kallanud suure hunniku riknenud tomateid, sekka ka natuke kapsast, paprikat ja isegi maasikaid.

Sodihunnik on täpselt puu- ja köögiviljadega kaupleva AS-i Bambona aia taga. Bambona nõukogu esimehele Eerik Prottenile oli teade ettevõtte aia taga laiuvast prügihunnikust ebameeldivaks üllatuseks. Peale asjaoludega tutvumist kinnitas Protten, et ilmselt on riknenud juurviljalasu pärit nende ettevõtte territooriumilt.

«Tõesti on keegi pahatahtlik töötaja sellise teoga hakkama saanud. Tegija saab kindlasti välja selgitatud ja karistatud. Tekitatud reostuse koristame,» lubas Protten.

Kes ja miks on pahateoga hakkama saanud, ei osanud ta esialgu öelda. «Tundub, et lihtsalt on prügikast tõstukiga üles tõstetud ja aia taha tühjaks kallatud. Aga meil on siin kaamerad üleval ja neid, kes tõstukiga võivad sõita, ei ole eriti palju. Nii et küllap me süüdlase välja selgitame,» ütles Protten.

«Niisugust asja ma näen esimest korda. Varem on olnud vargusi, kus kaup visatakse üle aia ja keegi viib selle siis aia tagant minema, aga sellist asja pole varem olnud,» lisas ta.

Reostuse fikseerinud munitsipaalpolitsei vaneminspektor Aleksandr Kukk rääkis, et maha kallatud toiduainetega on ta sealkandis pidanud varemgi tegelema. Mõni aeg tagasi viskas üks kaubanduskeskus ligi tonni jagu võipakke minema ning need vedelesid kaupluse naabruses niikaua, kuni mupo asja menetlema hakkas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles