Narva narkobande pandi pokri

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvis asuv Viru vangla. Illustreeriv foto.
Jõhvis asuv Viru vangla. Illustreeriv foto. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Viru Maakohus mõistis 8. veebruari 2018 otsusega karistused kuuele mehele, kellele oli esitatud süüdistus narkootilise ja psühhotroopse aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises.

Viru Maakohtu 8. veebruari 2018 otsusega tunnistati süüdi Alexey, Anton, Victor, Sergei, Kirill ja Daniil.

Süüdistuse kohaselt tegelesid süüdistatavad Narva linnas 2017. aastal amfetamiini, kokaiini, marihuaana ja ecstasy omandamise ja müümisega.

Grupina tegutsenud meestest lähevad reaalselt vanglakaristust kandma neli. Alexey ja Anton on katseajal

Alexey (23) tunnistati süüdi narkootilise ja psühhotroopse aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises. Talle mõisteti karistuseks 3 aastat vangistust, mida ei pöörata täielikult täitmisele, kui Alexey ei pane katseajal toime uut tahtlikku kuritegu.

Anton (32) tunnistati süüdi narkootilise ja psühhotroopse aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises ja mõisteti talle karistuseks 3 aastat vangistust, mida ei pöörata täielikult täitmisele, kui Anton ei pane katseajal toime uut kuritegu ja täidab kontrollnõudeid ja lisakohustust mitte omama või tarvitama narkootilisi või psühhotroopseid aineid.

Victor (60) tunnistati süüdi narkootilise ja psühhotroopse aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises ja mõisteti talle karistuseks 3 aastat 2 kuud vangistust.

Sergei (28) tunnistati süüdi narkootilise ja psühhotroopse aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises  ja mõisteti talle karistuseks 4 aastat vangistust, mida suurendati eelmise kohtuotsuse järgi ärakandmata karistuse osa võrra, mõistes lõplikuks liitkaristuseks 6 aastat 11 kuud 28 päeva vangistust.

Kirill (22) tunnistati süüdi narkootilise ja psühhotroopse aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises  ja mootorsõiduki juhtimises joobeseisundis ning mõisteti talle liitkaristuseks 3 aastat 2 kuud vangistust. Mõistetud karistust suurendati eelmise kohtuotsuse järgi ärakandmata karistuse osa võrra, mõistes lõplikuks liitkaristuseks 5 aastat 6 kuud vangistust.

Daniil (21) tunnistati süüdi narkootilise ja psühhotroopse aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises, sõiduki süstemaatilises juhtimises juhtimisõiguseta isiku poolt  ja mootorsõiduki juhtimises joobeseisundis ning mõisteti talle liitkaristuseks 3 aastat 2 kuud vangistust. Karistusaja hulka arvati eelvangistuses viibitud aega 2 kuud 2 päeva. Mõistetud karistust suurendati eelmise kohtuotsuse järgi ärakandmata karistuse osa võrra, mõistes lõplikuks liitkaristuseks 3 aastat 7 kuud vangistust. 

Kohtuotsusega konfiskeeriti tahtliku süüteoga saadud raha kogusummas 3 465,67 eurot.

Kõigilt süüdistatavatelt mõisteti välja kriminaalmenetluse kulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles