Mures majarahvas: koduõues parkimise eest tehakse trahvi (10)

Irina Kablukova
, vene toimetuse reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimistrahvi võib saada ka koduukse ees aprkides.
Parkimistrahvi võib saada ka koduukse ees aprkides. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Tallinnas Lasnamäel sõdivad inimesed juba aastaid õiguse eest parkida kodu juures või kasutada kas või tükikest maad prügikasti jaoks. Lahingu tagamaad on väga lihtsad – seadused lubavad oksjonil müüa terveid tänavaid, mis kuulusid pankrotistunud arendajatele.

Varem oli Narva maantee 174c tänaval teine omanik, kellega sõlmiti kokkuleppeid, kirjutab rus.postimees.ee. Parkimise eest tuli maksta, aga prügikonteineri paigaldamise loa saamiseks tuli pöörduda kohtusse.

Kuid mõne aja eest olukord muutus, sest tänava ostis endale CapitalMill. Vaidlus prügikasti asukoha üle lõppes kohtuvälise kokkuleppega, aga parkimisprobleem nii hästi ei lahenenud. Ühel hetkel hakkasid elanikud saama trahviteateid Ühisteenustelt. Korteriühistu esinaise Ludmilla Bariševski sõnul on trahve välja kirjutatud umbes 300. Mõne korteriomaniku närvid ei pidanud vastu ja ta maksis ära, teine saatis nõuded pikalt ning peab nüüd asju klaarima inkassoga.

Segadus parkimisega

Kogu aja on ühistu esinaine pidanud parkimise teemal kirjavahetust CapitalMilliga, kuid ühist keelt leida ei õnnestunud. Firma esindaja Aleksander Perijaineni sõnul on asjalood pisut teisiti. Ettevõttele kuulub naabruses asuv maatükk ja kui otsustati hakata seda arendama, otsustas ettevõte välja selgitada, kellele kuuluvad teed.

Punasega on märgitud alad, kus tuleb parkimise eest tasuda.
Punasega on märgitud alad, kus tuleb parkimise eest tasuda. Foto: Карта района.

Teed kuulusid eraomanikule, kes midagi teha ei lubanud, kuid oli valmis teed maha müüma. Kuna muud lahendust ei olnud, ostis Capital Mill teed ära. Alles pärast ostulepingu sõlmimist selgus, et koos teedega saadi kaasa lõputud tülid ja kohtuvaidlus. Viimane päädis kohtuvälise kokkuleppega, millega lepiti kokku prügikasti asukoht.

«Kui me ostsime selle krundi, siis selgus, et eelmine omanik oli nõudnud parkimise eest raha ja keelas teedel sõitmise,» rääkis Perijainen. Kuna firmale tundus selline käitumine jabur, sõlmiti korteriühistuga kokkulepe, et nad võivad kasutada teid juurdepääsuks ja hoida seal prügikasti. «Seevastu meie kinnitasime, et palume oma partnerit Ühisteenuseid mitte teha trahvi majadevahelisel alal, kuhu inimesed veel korteriostu ajal soetasid endale parkimiskohad,» rääkis firma esindaja.

Muudes kohtades pole võimalik tasuta parkida ja seal võib saada trahvi. Samas oli juhus, kus trahvi sai inimene, kes oli parkinud n-ö õigele kohale. Ühisteenuste esindaja Martin Tubalkain teatas, et firma ei kontrolli ala, kus on ette nähtud tasuta parkimine. «See kord meie töötaja tõesti tegi trahvi, kuid see on tühistatud ja me kinnitasime Capital Millile, et seda ala me enam ei kontrolli ega ole seda teinud ka varem,» rääkis Ühisteenuste esindaja. Ta kinnitas, et tegu oli ühekordse veaga.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles