Fotod: Norra turisti peksnud alaealiste bande jõudis tagasi kohtumajja

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuus aastat tagasi Tallinnas Norra turisti peksnud ja röövinud kolmest toona alaealisest noormehest kaks jõudsid täna tagasi kohtu ette.

Põhja Ringkonnaprokuratuur esitas Siim Turtale süüdistuse mullu 21. aprillil vanalinnas Taco baaris toime pandud peksmises, samuti suures koguses narkootiliste- ja psühhotroopsete ainete käitlemises.

Mario Kinnesele esitati süüdistus Turta toimepandud kuriteost ehk narkootiliste- ja psühhotroopsete ainete käitlemisest teatamata jätmises ning mullu 8. septembril toime pandud röövimises, mil ta võttis vägivalda kasutades kannatanult ära mobiiltelefoni ning sularaha.

Kolmandana sai süüdistuse Geno Eilaste, kes süüdistuse järgi samuti pani Taco baaris toime peksmise. Eilaste ja Turta osas on süüdistused eraldatud lahendamiseks kokkuleppemenetluses.

Kuus aastat tagasi mõisteti neist kaks – Siim ja Mario – viieks aastaks trellide taha, kuna nad röövisid ja peksid Tallinnas Norra kodanikku.

Süüdistuse järgi kohtasid tollal alaealised Siim, Mario ning nende kolmas sõber 2011. aasta 26. juuni öösel Tallinnas Vaimu tänaval eakat Norra meeskodanikku, kel oli käes statiiviga fotoaparaat, ning otsustasid selle talt ära võtta.

Mario lõi kükitavat meest jooksu pealt jalaga näkku, mispeale kannatanu kukkus selili peaga vastu munakivisillutist. Mario haaras fotoaparaadi ning jooksis koos teistega minema.

Seejärel otsustas Siim koos teise sõbraga minna tagasi kannatanu juurde, et võtta talt ära ülejäänud vara. Kuna Mario oli kannatanut löönud ja kartis seetõttu politseile vahele jääda, jäi tema fotoaparaadiga eemale parki ootama.

Nähes vigastatud ja verist kannatanut Vaimu tänaval kõndimas, kasutasid poisid tema vastu uuesti vägivalda. Süüdistuse järgi tõmbas Siim kannatanu kangialuses maha ning võttis koos sõbraga temalt jõudu kasutades ära rahakoti koos pangakaardi ja sularahaga, mobiiltelefoni ning prillid.

Süüdistuse järgi sai kannatanu eluohtlikke peavigastusi, kuid arstidel õnnestus ta elu päästa. Kannatanult võetud raha olid kolm poissi süüdistuse andmeil omavahel jaganud ja ära kulutanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles