«Tõe ja õiguse» teeb eestlastele kuulatavaks tähelepanu vältiv vene ettevõtja (1)

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Tõe ja õiguse» kolm esimest osa audioraamatuna.
«Tõe ja õiguse» kolm esimest osa audioraamatuna. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Kui üks vene ettevõtja oli raamatupoodidest oma nooruspõlve lemmiku A. H. Tammsaare «Tõe ja õiguse» audioraamatut tulutult otsinud, otsustas ta selle oma kulu ja kirjadega välja anda. Tänu avalikku tähelepanu vältivale ärimehele ongi eestlastel lõpuks võimalik eesti kirjanduse tüviteksti ka kuulata.

«Mina ei tea, kes selle audioraamatu tegemist rahastab,» ütles kunagine raadiohääl, praegu kultuuriministeeriumis töötav Meelis Kompus, kes on sisse lugenud «Tõe ja õiguse» kolm esimest osa. Kompuse sõnul teab ta vaid, et mahuka projekti taga on üks vene ettevõtja, kes tahab hoida madalat profiili ega soovi avalikku tähelepanu.

«Tavaliselt tehakse selliseid asju, et kuulsust ja head karmat saada, enamasti on need PR-projektid, mille kohta saab veel mitu aastat öelda, et meie tegime,» rääkis «Tõe ja õiguse» esimese audioraamatu sünnile kaasa aidanud suhtekorraldaja Peep Ehasalu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles