Sõidukite tehnoülevaatuste altkäemaksuafäär jõudis kohtusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalvurid võtsid altkäemaksu summades 300-1200 krooni.
Piirivalvurid võtsid altkäemaksu summades 300-1200 krooni. Foto: Margus Ansu.

Lääne ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse altkäemaksu eest sõidukitele tehnoülevaatust võimaldanud kaks firmat, nende juhid ning altkäemaksuafääri eri etappides osalenud 14 inimest.

Lääne ringkonnaprokurör Indrek Kalda saatis juriidiliste isikutena kohtusse autoäri ja tehnoülevaatustega tegelevad OÜ Profdiagnostik ja AS Targa ning süüdistab neid korduvas altkäemaksu võtmises ja dokumentide võltsimises.

OÜ Profdiagnostik omanik Erik Teder (43) sai süüdistuse ametiseisundit ära kasutades korduvas altkäemaksu vahendamises, korduvas altkäemaksu andmises ning dokumendi võltsimisele kaasaaitamises ja sellele tegevusele ässitamises ning AS Targa juhatuse liige Peeter Nõmme (46) ametiseisundit ära kasutades altkäemaksu vahendamises.

Altkäemaksu võtmise ning dokumentide võltsimise ja sellele kaasaaitamise eest on kohtu all firmades töötanud Georgi Bodrjakov (50), Raul Liivamaa (38) ja Raivo Talviste (53) ning neile altkäemaksu andnud Arne Okspuu (65), Sven Protsin (47), Rein Sildma (60), Toomas Kriisa (43), Andrus Dolgov (37), Tõnu Tammiksalu (34), Ants Jõgi (45), Arne Salong (37) ja Ivar Kiil (41).

Prokurör süüdistab dokumentide võltsimises Urmas Vandmanni (62) ja dokumendi võltsimisele kaasaaitamises ja sellele ässitamises Lembit Volmersoni (48).

Süüdistuse järgi tuli fiktiivse tehnoülevaatuse eest asjaosalistele altkäemaksuna maksta summasid 100-800 kroonini ning kuritegelik skeem toimis mullu veebruarist juunini.

Kohus alustab kriminaalasja arutamist järgmise aasta alguses.

Süüdimõistmisel korduvas altkäemaksu võtmises võib kohus juriidilisele isikule määrata rahalise karistuse või sundlõpetamise ning eraisikutele nii korduva altkäemaksu andmise kui võtmise eest 2-10-aastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles