President ülendas järgmise kaitseväe juhataja Martin Heremi kindralmajoriks (1)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Herem.
Martin Herem. Foto: Liis Treimann / Postimees

President Kersti Kaljulaid allkirjastas täna käskkirja, millega ülendas brigaadikindralid Martin Heremi ja Indrek Sireli kindralmajoriteks.

Martin Herem on praegu kaitseväe peastaabi ülem. Valitsus kinnitas jaanuari keskel Heremi alates 5. detsembrist kaitseväe juhatajaks.

Indrek Sirel on kaitseväe juhataja asetäitja, tema tegevusvaldkond on haridus-, koolitus- ja arendusküsimused, põhitähelepanuga maaväel.

Martin Herem alustas kaitseväes teenistust 1992. aastal. Ta on teeninud erinevatel juhtivatel ametikohtadel kaitseväe ühendatud õppeasutustes, Kuperjanovi üksik-jalaväepataljonis ja Tartu üksik-jalaväepataljonis, on ta osalenud välisoperatsioonil Iraagis ning kuulub Kaitseliidu taasasutajate hulka.

Sirel alustas kaitseväes teenistust 1993. aastal ning on olnud erinevatel juhtivatel ametikohtadel Kalevi üksik-jalaväepataljonis, Põhja üksik-jalaväekompaniis, Viru üksik-jalaväepataljonis Kaitseväe peastaabi operatiivosakonnas. 2001–2004 teenis Sirel Kaitseväe peastaabi operatiivosakonna jaoskonna ülemana ja hiljem ka analüüsi- ja planeerimisosakonna ülema asetäitjana. 2004-2005. aastal teenis Sirel Afganistanis ISAFi staabi mitmeriigivägede ühendoperatiivosakonna planeerimisohvitserina.

Aastail 2005-2006 oli Sirel Scoutspataljoni ülem. 2006. aastal määrati ta maaväe staabi ülemaks ja vahemikus 2007–2008 täitis ta maaväe ülema ülesandeid, kuni määramiseni maaväe ülemaks 2008. aastal.

2012. aasta lõpus määrati ta teenistusse NATO Brunssumi ühendväejuhatuse väljaõppeosakonna ülema asetäitjana. Sirel teenis seal kuni 2016. Aastani, seejärel sai ta kaitseväe juhataja asetäitjaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles