Välisministeerium tahab Gambialt Eesti kodanikele viisavabadust

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gambia.
Gambia. Foto: AFP / Scanpix

Väliministeerium soovitab alustada Lääne-Aafrika riigi Gambiaga kõnelusi, et Eesti kodanikud pääseksid riiki viisavabalt.

Mullu sügisel ilmus iga-aastane Arton Capital's Passport Index, millest selgub, et Eesti passiga saab viisavabalt 148 maailma riiki. Näiteks Läti ja Leedu passid on Eesti omast tugevamad, kuna nendega saab viisavabalt 149 riiki.

Välisministeeriumi konsulaarosakonna peadirektor Kersti Eesmaa ütles täna ajakirjanikele, et Läti ja Leedu passi teeb tugevamaks see, et nende riikide kodanikud saavad erinevalt Eestist sõita viisavabalt ka Gambiasse.

«Välisministeerium soovib alustada Gambiaga kõnelusi, et võimaldada ka Eesti passi omanikele viisavabalt riiki saada. Samas ei saa Eesti Schengeni viisaruumi liikmena vastutasuks viisavabadust pakkuda, kuid on ka muid võimalusi Gambiaga kokku leppida,» rääkis Eesmaa.

Ta lisas, et Gambia on kindlasti huvitatud turistidest ja viisavabaduse kehtestamine Eesti kodanikele tõstaks eestlaste huvi sinna riiki reisimise vastu.

Eesmaa meenutas, et välisministeeriumiga võttis kunagi ühendust üks autoga Aafrikas reisinud Eesti kodanik, kes avaldas pettumust, et tema oli Gambia piiril reisiseltskonnast ainus, keda viisavabalt riiki ei lastud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles