Bonnieri preemia läks jagamisele kahe toimetuse vahel

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bonnieri preemia laureaadid Marge Väikenurm ja Piret Reiljan Äripäevast ning Joosep Värk ja Risto Berendson Postimehest, nende vahel Rootsi meediakontserni esindaja Hans-Jacob Bonnier.
Bonnieri preemia laureaadid Marge Väikenurm ja Piret Reiljan Äripäevast ning Joosep Värk ja Risto Berendson Postimehest, nende vahel Rootsi meediakontserni esindaja Hans-Jacob Bonnier. Foto: Sander Ilvest

Eesti mainekaima ajakirjandusauhinna Bonnieri preemia pälvisid sedapuhku Postimehe ja Äripäeva ajakirjanikud, kelle lood paljastasid rahapesu Eesti pankades.

Eesti mainekaima ajakirjandusauhinna Bonnieri preemia võitsid Postimehe ajakirjanikud Risto Berendson ja Joosep Värk ning Äripäeva kolleegid Piret Reiljan ja Marge Väikenurm pankade rahapesuskandaali paljastanud lugude eest.

Värk ja Berendson kirjutasid mullu kevadel Postimehes sellest, kuidas Eesti pankade kaudu liikus 1,6 miljardit dollarit kriminaalse päritoluga raha. Lugudele eelnes Postimehe aktiivsel kaasabil toimunud uurimistöö, milles osalesid 32 riigi uurivad ajakirjanikud.

Reiljan ja Väikenurm kirjutasid sama aasta sügisel, kuidas kahe ja poole aasta jooksul käis Danske Eesti filiaalis avatud kontodelt läbi 2,9 miljardit dollarit Aserbaidžaani diktaatoriga seostatavat hämarat raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles