«Pealtnägija»: maailmas kogub populaarsust «fertiilsuskindlustus», eestlased on säilitanud kaine meele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikroskoop, mille abil viljastatakse ülessulatatud munarakk. Üks nõel hoiab munarakku paigal ja teise abil süstitakse temasse spermatosoid. Siiski - kõik munarakud ei ole pärast ülessulatamist eluvõimelised.
Mikroskoop, mille abil viljastatakse ülessulatatud munarakk. Üks nõel hoiab munarakku paigal ja teise abil süstitakse temasse spermatosoid. Siiski - kõik munarakud ei ole pärast ülessulatamist eluvõimelised. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Karjääri või teistel sotsiaalsetel põhjustel raseduse edasi lükkamine on muutumas läänemaailmas ühe tavalisemaks. Eesti naistearstid soovitavad meeles pidada, et munarakkude külmutamine ei anna sajaprotsendilist garantiid ning võimalus elusa ja terve lapse ilmale toomiseks väheneb iga mööduva aastaga, vahendas «Pealtnägija».

«Munarakkude külmutamine tähendab, et need kuuluvad ainult naisele. See on tema varandus, mille ta saab endale hoida ja kasutada nagu tahab ning see on oluline,» rõhutas Eleonora Porcu, Bologna ülikooli reproduktiivmeditsiini osakonna juht ja meetodi üks pioneeridest saates «Pealtnägija».

Edasi loe SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles