Soome saadik nõuab Helsingi laevadele karmi turvakontrolli (3)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki alustele pääseb praegu ilma turvakontrollita.
Tallinki alustele pääseb praegu ilma turvakontrollita. Foto: Liis Treimann

Soome parlamendi saadik Ville Tavio hinnangul tuleks Eesti ja Soome vahel sõitvatele laevadele kehtestada sama karmid turvanõuded kui lennujaamades.

Põlisoomlaste esindajana Soome parlamenti valitud Ville Tavio tegi ettepaneku kehtestada sadamates samasugune turvakontroll kui lennujaamades, vahendab Yle Joensuu ajalehte Karjalainen.

Teisipäevase parlamendiistungi ajal nimetas Tavio kruiisilaevade  ohutust ebapiisavaks ja nõudis, et äsja ametisse saanud siseminister Kai Mykkänen võtaks midagi ette. Tavio kinnitusel on Soomest Rootsi ja Eesti sõitvad laevad liiga haavatavad ja sinna on kerge relvi peale viia.  Praegune kord lubab reisijaid ja laevu alusele neid praktiliselt ilma kontrollimata. Parlamendisaadiku sõnul pole mingit võimalust, et politsei jõuaks kiiresti laevale, kui see on juba merel. Seetõttu tuleks oht ära tunda juba sadamas, veel enne merele minemist.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles