Politsei asus koeratappu uurima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu / Postimees

Politsei algatas menetluse, et selgitada välja, kes tappis pühapäeval Saaremaal Pihtla külas väikese spanjeli ja tulistas vigaseks temaga kaasas olnud sõbraliku karjakoera.

«Koer oli haavlitega läbi lastud, tema keel, kõrvad, kurk,» kirjeldas peremees Aarne Trei ohates Saarte Häälele, lisades, et haavlid olid purustanud ka looma kiibi.

Tol pühapäeval jooksid koerad oma hoovis ja läksid korraks ka maja taga kasvavasse metsa. Laske kuulis kodus toimetanud perenaine. Mõne aja pärast tuli suur koer, Berni karjakoer Bärri haavatuna kasvuhoonesse ja kukkus kokku. Kuna väiksemat koera ei olnud kusagil näha, läks pererahvas teda otsima ja leidis spanjeli Amanda metsast surnuna.

Ellu jäänud suurema koera seisund on halb, ta ei jaksa käia ja arst ei julgenud tal ka haavleid välja võtta.

Aarne Trei sõnul ei saa ta kellelegi näpuga näidata, kuid loodab, et süüdlane saab oma õppetunni ja õiglase karistuse. «Isegi kui see juhtus kogemata, oleks ta võinud ju meile ütlema tulla,» lausus Trei, lisades, et ta ei mõista inimest, kes jätab looma hätta.

Saaremaal on see viimasel ajal juba teine koeratulistamisjuhtum. Möödunud kolmapäeval tulistati koera ühes Kuressaare õues. Aasta alguses tulistati Orissaares õhupüssist kodu lähedal luusinud kassi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles