Fotod: vastlad ja maslenitsa tõid Männi pargi rahvast täis

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval tähistati Mustamäel Männi pargis vastlaid ja maslenitsat, huvi oli suur ja rahvast palju.

Kavas olid mängud, köievedu, mõistatused mõlemas keeles ja palju muud, teatas linnaosavalitsus. Pakuti traditsioonilist hernesuppi, küpsetati terve kuhi pannkooke ning kevadeootuse kinnituseks ja talvekülmade peletuseks süüdati õlenukk.

«Kõik läks väga hästi korda. Isegi ilmataat pidas seekord sõna ja hoidis päikese taevas. Nii et kõik on super! Järgmiseks aastaks on meil aga kõrva taha panna niipalju, et head hernesuppi ja ülimaitsvaid pannkooke ei saa kunagi olla liiga palju – oma arust olime valmistunud küll varuga, aga tuhat pannkooki ja sada liitrit suppi kadusid nagu võluväel ning karta on, et mõnigi peoline jäi pika ninaga... Noh, aasta pärast oleme targemad. Aga suur tänu kõigile, kes pidu korraldasid ja kaasa lõid, te olete parimad!» ütles linnaosavanem Lauri Laats. 

Kuna rahvakalender asetas tänavu eesti ja vene vastlad (maslenitsa) sõbralikult kõrvuti, võeti Mustamäel vastu otsus tähistada mõlemaid koos, ühise peoga. Ning saada kõige muu toreda kõrval, mida see päev osalejatele pakub, nagu muu seas paremini tuttavaks nii eesti kui ka vene vastlakommetega.

«Ega me neist vanadest tavadest enam liiga palju tea, aga võiksime teada! Mina küll ei söanda ennustada suurt tulevikku rahvale, kel kaob side oma esiisade kultuuriga,» lausus Laats.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles