Presidendivalimiste põhiseaduse muudatus kahtluse all

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
4lk1 Kersti Kaljulaid riigikogu rõdul hetk pärast tema valimist Eesti Vabariigi presidendiks 3. oktoobril 2016.
4lk1 Kersti Kaljulaid riigikogu rõdul hetk pärast tema valimist Eesti Vabariigi presidendiks 3. oktoobril 2016. Foto: Sander Ilvest

Tunamullu ootamatult pikaks veninud presidendivalimistest on möödas varsti juba poolteist aastat, kuid sisulist muudatust valimiste korras ei paista. Vähemasti riigikogu selle koosseisu ajal. Põhiseaduse muutmise süsteemist tulenevalt vähendab see ka olulisel määral tõenäosust, et muudatus üldse tuleb.

2016. aasta ootamatult pikaks veninud presidendivalimistest on möödas varsti juba poolteist aastat, kuid sisulist muudatust valimiste korras ei paista. Vähemasti selles riigikogu koosseisus. Põhiseaduse muutmise süsteemist tulenevalt vähendab see ka olulisel määral tõenäosust, et muudatus üldse tuleb.

IRLi kuuluv riigikogu põhiseaduskomisjoni liige Mart Nutt pole selle osas eriti lootusrikas. «Julgen arvata, et põhiseaduse muutmise teemaga see riigikogu koosseis tegeleda ei jõua. See eeldab umbes aastat aega ja suurt konsensust. Ma praegu seda ei näe,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles