Kohus vahistas Eesti uueks allilmajuhiks nimetatud Ahmed Ozdojevi (1)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kriminaalpolitsei. Illustratiivne foto.
Kriminaalpolitsei. Illustratiivne foto. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Harju maakohus vahistas neljapäeval kuritegeliku grupeeringu juhtimises kahtlustuse saanud ärimeeste Hubert Hirve ja Pavel Gammeri kriminaalmenetluse raames Ahmed Ozdojevi, keda on nimetatud Eesti uueks allilmajuhiks, teatas «Aktuaalne kaamera».

«Ahmed Ozdojev on meile teada tuntud inimene, kes on meie huviorbiidis olnud juba väga pikka aega, 90ndate keskel mõisteti ta ühe korra ka väljapressimiste eest süüdi,» ütles keskkriminaalpolitsei juht Aivar Alavere ERRile. «Ise ta pärast Nikolai Tarankovi tapmist on ennast meedia vahendusel positsioneerinud peamise kandidaadina Tarankovi järeltulija kohale, mina selles osas hinnanguid ei anna, meie teeme oma tööd.»

Väidet, et Ozdojevi kaasabil võiks Eestis kanda kinnitada Venemaa kuritegelik eliit, kommenteeris keskkriminaalpolitsei juht, et sidemeid tal kahtlemata välismaa kurjategijate, eriti organiseeritud kuritegevusega on, seda ei ole mõtet salata.

«Aga täpsemat informatsiooni nende ohtude kohta, mida te ütlesite ja mis on meedia vahendusel välja toodud, ei hakka ma siinkohal kommenteerima,» märkis Alavere.

«Aktuaalsele kaamerale» teadaolevalt on Ozdojev ka sel korral seotud just väljapressimisega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles