Fotod: kohus mõistis Lasnamäe röövmõrvarid pikaks ajaks vangi

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kohus mõistis täna 2003. aastal Lasnamäel Hausbergi-nimelises restoran-baaris toime pandud röövmõrvas süüdi Dmitri Prokofjevi ning Anatoli Plutahhini ning määras neile pikad vanglakaristused.

Anatoli Plutahhinile, kes kannatanuid süüdistuse kohaselt metallplaadiga täiendatud nuiaga peksis, mõistis kohus 14 aastat vangistust. Dmitri Prokofjevile aasta vähem - temal tuleb trellide taga veeta 13 aastat.

Kuna Plutahhinil ja Prokofjevil olid kehtivad karistused varasemate kuritegude eest, luges kohus need täna mõistetud karistusega kaetuks. Kohus arvas eelvangistuse karistusaja hulka ning Plutahhinile ja Prokofjevile mõistetud vangistuse alguseks loeti eelmise aasta 30. mai.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistas 40- ja 47-aastast meest röövmõrvas. Süüdistuse järgi tungisid mehed 2003. aasta suvel Tallinnas asuvas baaris kallale kahele Soome kodanikule, kellest üks oli selle baari omanik.

Kallaletungi ajal ähvardasid mehed soomlasi stardipüstoliga ning peksid nad kirvevarrega julmalt läbi. Üks meestest langes koomasse ning suri nädalapäevad hiljem Mustamäe haiglas.

Loe lähemalt: Mis juhtus ligi 15 aastat tagasi Hausbergi baaris

Kahtlusalused tabati tänu DNA-le ning sõrmejälgedele alles rohkem kui 14 aastat hiljem, kui Dmitri Prokofjev jäi vahele uute kuritegudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles