Hümniseadus on EKRE kaval miin valitsuses erimeelsuste tekitamiseks (12)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Mu isamaa, mu õnn ja rõõm, kui kaunis oled sa!» Nende ridade muusikaline esitamine ja laulmine ei peaks EKRE hinnangul toimuma, kuidas juhtub, vaid seadusesse raiutud reeglite alusel.
«Mu isamaa, mu õnn ja rõõm, kui kaunis oled sa!» Nende ridade muusikaline esitamine ja laulmine ei peaks EKRE hinnangul toimuma, kuidas juhtub, vaid seadusesse raiutud reeglite alusel. Foto: Repro

ETV jättis aastavahetusel tele-eetris mängimata Eesti Vabariigi hümni. Rahvuskonservatiividele pakkus see võimaluse tekitada hümniseaduse eelnõu esitamisega valitsuses erimeelsusi. Valitsuserakonnad ei jätnud «võimalust» kasutamata.

ETV jättis aastavahetusel tele-eetris mängimata Eesti Vabariigi hümni. EKRE-le pakkus see võimaluse hümniseadusega valitsuses erimeelsusi tekitada. Valitsuserakonnad ei jätnud võimalust kasutamata.

EKRE-le omaselt on seaduseelnõu lühike ja konkreetne (vt. kõrvallugu). Selle nädala neljapäeval andis valitsus eelnõule oma põhimõttelise nõusoleku. Justiitsminister Urmas Reinsalu sõnul toetab justiitsministeerium hümniseadust nähes ette, et teoreetiliselt võib iga Riigikogu fraktsioon või muu seaduseelnõu algatamise õigust omav isik algatada selle seaduse muutmise seaduse.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles