Puude elektriliinile langetamine tõi kaasa kriminaalasja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliin.
Elektriliin. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Ida prefektuur alustas kriminaalasja uurimaks, kes langetas Estonia kaevandust elektriga varustanud õhuliinidele kaks puud ja põhjustas sellega kaevandusfirmale kahju.


Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luugi sõnul võttis politsei kriminaalmenetluse läbiviimisel aluseks karistusseadustiku paragrahvi, mis käsitleb asja rikkumist või hävitamist. Süüdimõistmisel saab kohus selle süüteo eest karistada kuni viieaastase vangistusega.

Eesi Põlevkivi andmetel langetati kaks puud Estonia kaevanduse territooriumil elektriliinide peale reedel kella 22.30 ajal. Kurjategija oli puud saega maha lõiganud ja seejärel liinidele vedelema jätnud.

Kuigi puude langetamine mõjutas osaliselt Estonia kaevanduse idatiiba elektriga varustavaid liine, jätkus kaevanduse töö autonoomse toite abil. «Antud juhtum ei suutnud kaevanduse tööd takistada,» kinnitas Eesti Põlevkivi allmaatööde juht Rein Kaarlõp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles