Tallinn jätkab haridusasutuste renoveerimist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2006. aastal korraldas USA saatkond Kuristiku gümnaasiumis korvpalliturniiri, kus kohusid saatkonna töötajad ja kooliõpilased.
2006. aastal korraldas USA saatkond Kuristiku gümnaasiumis korvpalliturniiri, kus kohusid saatkonna töötajad ja kooliõpilased. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsus esitas linnavolikogule otsuse eelnõu, mille järgi seatakse tähtajaline ja tasuline hoonestusõigus Kuristiku ja Läänemere gümnaasiumi ning Vikerkaare ja Kolde lasteaia kinnisasjadele. Projekteerimis- ja rekonstrueerimistööd tehakse seal oktoobrist 2011 kuni detsembrini 2012.

Hoonestusõigus seatakse Lasnamäel Kärberi 9 (Kuristiku gümnaasium) ja Vormsi 3 (Läänemere gümnaasium) kinnistutele tähtajaga 20 aastat alates hoonestusõiguse lepingu sõlmimisest ning Õismäe tee 110 (Vikerkaare lasteaed) ja Timuti 24 (Kolde lasteaed) kinnistutele tähtajaga 15 aastat alates hoonestusõiguse lepingu sõlmimisest. Hoonestaja on kohustatud koolid renoveerima 15. augustiks 2012 ja lasteaiad 15. detsembriks 2012.

Pärast renoveerimist antakse hooned Tallinna linnale üürile. Hoonestusõiguse lõppemisel muutuvad ehitised kinnistu oluliseks osaks ja lähevad kinnistu omaniku ehk linna omandisse või võõrandab Tallinn kinnistud hoonestajale.

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul vajavad veel paljud pealinna haridusasutused põhjalikku rekonstrueerimist ning seetõttu on linnavalitsus otsustanud kaasata taas kord erasektorit kahe kooli ja kahe lasteaia renoveerimisel ning edasisel haldamisel.

«Erasektori kaasamise eesmärk on jaotada paremini ehitustööde ja haldamisega seotud riske,» märkis Kõlvart. «Soovime leida erapartneri, kelle hooleks jääb eelnimetatud koolide ja lasteaedade rekonstrueerimine, ehitustööde finantseerimine ning pikaajaline haldamine ja hooldamine.»

Kogu lepinguperioodi vältel peavad koolid ja lasteaiad olema sihtotstarbeliseks kasutamiseks sobivas seisundis. Linn ei sea eraldi piiranguid või nõudmisi rahastamise struktuurile ja tingimustele. Partneril on õigus kaasata projekti finantseerijad talle sobivatel tingimustel. Linn hakkab erapartnerile maksma lepingus fikseeritud üüri, mille muutumine on seotud tarbijahinnaindeksi muutustega, hoonestusõiguse tasu muutusega ja muu sellisega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles